Qui som
El Centre de Recerca Històrica del Poble-sec (CERHISEC) va ser fundat l'any 1998 per un grup de persones del barri interessades en la recuperació i difusió de la història del Poble Sec i de la muntanya de Montjuïc.
Per tal d'aconseguir aquest objectiu comptem amb el suport i col·laboracions de veïns i veïnes que es brinden a facilitar-nos el seu testimoni i vivències.
El CERHISEC compte amb socis que col·laboren amb el sosteniment de l'entitat amb una aportació de 10 € a l'any, que donen dret al llibre anual "Les Ressenyes del CERHISEC", dels que hi trobaràs més informació a l'apartat Publicacions. La importancia de comptar amb socis és cabdal també per la nostra entitat. Cadascú aporta el seu esforç, uns amb treballs d'organització i recerca, i d'altres de suport.
Tant si estàs interessat o interessada en participar en la nostra tasca, com si creus que tens informació o material sobre el Poble-sec que pugui ésser del nostre interès, o bé si tens algun suggeriment o idea per a millorar la nostra tasca, t'animem a que et posis en contacte amb nosaltres omplin el formulari de que trobaràs al peu d'aquesta pàgina.
En qualsevol cas sempre ens pots trobar els dimecres de 19:00 a 20:30 h en els nostres locals del carrer Elkano, 24-26 baixos, a excepció de juliol i l'agost que tanquem per vacances. També pots contactar amb nosaltres a la xerrada-col·loqui que organitzem cada darrer dimars de mes de 18:30 a 20:00 h a la Biblioteca Francesc Boix, al carrer Blai 34 (antic Centre Cívic). Visita l'apartat d'Activitats per tenir més informació sobre les xerrades.
L'any 2017 la Coordinadora d'Entitats del Poble Sec va lliurar el 8è Premi Poble-sec al CERHISEC per la seva tasca a favor del barri i de projecció cap a l'exterior.
Al 2005 el CERHISEC va tenir l'honor de rebre el premi Sants-Montjuïc al reconeixement col·lectiu.
Què fem
Actualment, hi han quatre grups de treball:
La Guerra Civil, que pretèn recuperar totes aquelles vivències que puguin ésser útils per reconstruir els fets històrics que afectaren el nostre barri durant l'etapa 1936/39. Com a fruit d'aquesta tasca recentment s'ha editat el llibre EL POBLE-SEC 1936-1939, Un barri en guerra, del que pots veure les fotografies de la seva presentació el passat dia 30 de maig de 2008.
Vida quotidiana, dedicat a la recerca sobre el dia a dia, els oficis que s'han perdut i els costums i hàbits de la societat civil, al nostre barri, al llarg de la seva història.
Exposició del 29, que des de fa anys recull informació sobre aquesta exposició universal que va canviar la fisonomia de la muntanya de Montjuïc i fou punt de partida de la Fira de Barcelona, que tanta repercusió ha tingut i te sobre el nostre barri.
Arquitectura i urbanisme, amb l'objectiu d'obtenir informació (dades de construcció, arquitectes, característiques originals, anècdotes...) dels edificis del Poble-sec i esbrinar l'origen del barri com a tal.